Не бачимо доказів втручання РФ на Донбасі: в ОБСЄ шокували неочікуваною заявою
Категорія
Україна
Дата публікації

Не бачимо доказів втручання РФ на Донбасі: в ОБСЄ шокували неочікуваною заявою

Не бачимо доказів втручання РФ на Донбасі: в ОБСЄ шокували неочікуваною заявою
Джерело:  online.ua

Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг заявив, що моніторингова місія ОБСЄ не побачила доказів російського втручання на Донбасі. За його словами, представники СММ бачили людей з розпізнавальними знаками Російської федерації, але, на думку Хуга, "таку форму можна купити будь-де", передає ONLINE.UA з посиланням на Foreign Policy.

"Що стосується того, що ми побачили на місці, ми не побачили прямих доказів (російського втручання - ред). Втім, ми бачили конвої, які виїжджають і в'їжджають до України по брудних дорогах посеред ночі в місцях, де немає офіційного перетину кордону", - сказав він.

Хуг також додав, що на одній із ділянок прикордонної території, ОБСЄ вдалось зафіксувати незаконний перетин кордону і опублікувати відповідне відео.

"Ми бачили особливі види зброї, які ми в деталях описали, включно із військовим електронним озброєнням. Ми також говорили із взятими в полон українською армією бранцями, які заявляють, що вони служать російській армії та під час ротації беруть участь у військових діях в Україні. Ми бачили також розпізнавальні знаки Німеччини, Іспанії та інших – але також Росії", - сказав він.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  делегація Росії в Парламентській асамблеї ОБСЄ покинула зал засідань, заявивши, що нібито зафіксувала  порушення регламенту під час голосування за резолюцію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?