В Україні припускають, що РФ постачає вугілля з Донбасу до Туреччини й Польщі
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні припускають, що РФ постачає вугілля з Донбасу до Туреччини й Польщі

В Україні припускають, що РФ постачає вугілля з Донбасу до Туреччини й Польщі

Офіційний Київ має обґрунтовані підозри, що Росія постачає українське вугілля з окупованого Донбасу до Туреччини та Польщі. З даною заявою виступив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає ONLINE.UA з посиланням на  УНІАН.

"У нас є інформація, що з російського боку є маніпуляції з вугіллям з окупованих територій", - сказав голова МЗС.

Окрім того, Клімкін додав, що росіяни змішують українське вугілля з російським, щоб не можна було "хімічно виявити" такого факту.

 "І потім воно іде до Туреччини. Зараз теж іде розслідування, і до речі, саме таке вугілля, у нас є обґрунтовані підозри, йшло до Польщі", - зазначив Клімкін, додавши, що обговорив це питання з польським колегою Яцеком Чапутовічем.

За його словами, дану махінацію не так просто виявити, "оскільки це складний мікс".

"Маємо послідовно це зробити, щоб цих маніпуляцій не було", - додав очільник українського МЗС.

Як повідомляв ONLINE.UA, ще рік тому П ольща офіційно визнала ввезення вугілля з непідконтрольної уряду території Донбасу. Відзначається, що польський міністр енергетики Кшиштоф Тхужевский розповів, що з окупованого проросійськими бойовиками Донбасу ввезли 11 тис. т. вугілля.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?