РФ готується до вторгнення в Україну: Філарет шокував неочікуваною заявою
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ готується до вторгнення в Україну: Філарет шокував неочікуваною заявою

РФ готується до вторгнення в Україну: Філарет шокував неочікуваною заявою

Предстоятель української православної церкви Київського патріархату Філарет заявив, що РФ готує підґрунтя для того, щоб втрутитися в Україну із військовою силою. Новим приводом має стати нібито захист російської церкви Московського патріархату в Україні.

Про це він розповів вна прес-конференції, передає ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

Філарет звернув увагу на те, що розмов про надання Томосу менше, аніж розмов про захоплення храмів. На його думку, цьому сприяє Москва.

"Це йде від Москви. Москва готує підґрунтя, для того, щоб втрутитися військовою силою", – заявив він.

Філарет пояснив, що на Донбасі Росія теж шукала такий привід – захист російськомовного населення.

"Зараз хочуть нову причину придумати – це захист російської церкви Московського патріархату, захист православних (в Україні – ред.). Ми, знаючи це, не допустимо ніякого насилля і не дамо підстав для Москви втручатися в наші українські справи, в наше українське церковне життя", – додав патріарх.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше предстоятель української православної церкви Київського патріархату Філарет заявив, що дата скликання об’єднавчого Собору, на якому мають оголосити про створення нової автокефальної Православної церкви і обрати її предстоятеля, залежить від Вселенського патріарха Варфоломія.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?