В ОБСЄ прокоментували скандальну заяву про відсутність російських бойовиків на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

В ОБСЄ прокоментували скандальну заяву про відсутність російських бойовиків на Донбасі

В ОБСЄ прокоментували скандальну заяву про відсутність російських бойовиків на Донбасі

Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг назвав "непорозумінням" поширення його слів про відсутність прямих доказів російської причетності до війни на Донбасі, передає ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

Хуг наголосив, що місія ОБСЄ взагалі не робить висновків на основі зібраних нею фактів, а тільки фіксує пересування техніки, людей та завдані бойовими діями руйнування.

"Виникло непорозуміння, яке згодом було уточнене, і вже була видана нова версія цієї статті. В принципі, я не можу говорити про наявність або відсутність будь-яких доказів, оскільки місії ОБСЄ в Україні доручено завдання встановлювати та звітувати про факти. Ми не робимо жодних висновків на основі цих фактів, а також не надаємо доказів", - сказав він.

Окрім того, Хуг підкреслив, що факти, які спостерігачі викладають у звітах "говорять самі за себе". Особливо він відзначив те, що місія неодноразово документувала конвої, які заїжджали в Україну і виїжджали з неї на ділянках кордону з РФ, де немає офіційних пунктів пропуску.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше предстоятель української православної церкви Київського патріархату Філарет заявив, що РФ готує підґрунтя для того, щоб втрутитися в Україну із військовою силою. Новим приводом має стати нібито захист російської церкви Московського патріархату в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?