Розсилка бомб противникам Трампа в США: затриманий підозрюваний, йому загрожує 58 років в'язниці
Категорія
Світ
Дата публікації

Розсилка бомб противникам Трампа в США: затриманий підозрюваний, йому загрожує 58 років в'язниці

Розсилка бомб противникам Трампа в США: затриманий підозрюваний, йому загрожує 58 років в'язниці

Американські правоохоронці затримали чоловіка, який підозрюється в розсилці бомб політикам. Ним виявився Сесар Сайок 1962 року народження, який є прихильником Трампа. За вчинений злочин Сайоку загрожує до 58 років в'язниці, повідомляє ONLINE.UА з посиланням на DW.

Американські ЗМІ повідомили, що затриманий вже відомий правоохоронцям і раніше навіть погрожував суддям. Є інформація, що під час затримання він чинив опір.

На сторінці Сайока в соцмережі є багато фото, на яких видно, що він є фанатом Трампа і противником демократів. Один зі знімків був зроблений на одному з мітингів Трампа в жовтні 2016 року.

Підозрюваний в розсилці бомб пртивникам Трампа (фото - facebook.com)

Генпрокурор США Джефф Сешнс підтвердив затримання підозрюваного в розсилці вибухонебезпечних посилок демократам. Він уточнив, що його звинувачують за кількома статтями - перевезення вибухонебезпечних речовин, незаконній відправки вибухонебезпечних речовин поштою, погрозах на адресу колишнього президента і інших осіб, загрозах системам зв'язку та нападі на колишніх і діючих федеральних службовців.

Нагадаємо, кількість посилок з вибуховими пристроями, адресованих критикам президента Трампа і представникам демократів, досягло 14 випадків. Зокрема вони були спрямовані, колишньому президенту США Бараку Обамі і екс-главі Державного департаменту Хілларі Клінтон. Серед адресатів виявилися також сенатор Корі Букер, колишній генпрокурор Ерік Холдер, актор Роберт де Ніро і мільярдер Джордж Сорос. Один вибуховий пристрій було направлено також в "Тайм-Уорнер-Центр" в Нью-Йорку, де розташована редакція видання CNN, яку Трамп постійно критикує і називає генератором фейковий новин.

Жодна з бомб, які в посилках були спрямовані критикам Трампа, не вибухнула. Сам президент США засудив відправку бомб, назвавши це "терористичними актами". Він заявив, що буде проведено "агресивне розслідування" справи.

"Ми не повинні дозволити політичного насильства, влаштованного в Америці - не можемо це дозволити - і я намагаюся зробити все можливе, щоб це припинити негайно", - пообіцяв Трамп.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що російських шпигунів звинуватили в прослуховуванні особистого мобільного телефону Трампа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?