Більше неможливо втручатися: в Італії несподівано пішли проти Путіна в газовому питанні
Категорія
Політика
Дата публікації

Більше неможливо втручатися: в Італії несподівано пішли проти Путіна в газовому питанні

Більше неможливо втручатися: в Італії несподівано пішли проти Путіна в газовому питанні

Італія підписала дозвіл на будівництво Трансадріатичного газопроводу, по якому буде поставлятися в країну азербайджанський газ. Цей газопровід дозволить знизити залежність Євросоюзу від російського блакитного палива, яке в Європу буде постачатися по "Північному потоку-2" в обхід України.

Про те, що прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте несподівано пішов проти Путіна в газовому питанні, повідомляє DW, передає ONLINE.UА.

"Більше неможливо втручатися в цей проект, який був запланований попереднім урядом і несе в собі контракті зобов'язання", - виправдався Конте за підтримку "антиросійського" газопроводу.

Він нагадав, що якщо Італія би продовжила перешкоджати будівництву Трансадріатичного газопроводу, то це коштувало б країні десятки мільярдів євро. Конте також підкреслив, що партія "Рух п'яти зірок", що входить в правлячу коаліцію країни, активно чинила опір цьому проекту, але далі продовжувати цей протест стало неможливо.

Слід зазначити, що Трансадріатичний газопровід, будівництво якого оцінюється в 4,5 млрд євро, є стратегічним проектом для ЄС, спрямованим на зниження залежності від російського газу. Маршрут каспійського газу пролягатиме від Азербайджану через Туреччину, Грецію, Албанію і Адріатичне море до півдня Італії, а звідти газ потраплятиме в інші країни ЄС по вже наявній газорозподільній системі.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що Меркель поступилася Трампу по газу, погодившись на те, щоб, крім російського газу, який надходитиме в країну через "Північний потік-2", в Німеччині з'явився американський скраплений газ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?