Ґендерна рівність в армії: в Україні набув чинності важливий закон
Категорія
Україна
Дата публікації

Ґендерна рівність в армії: в Україні набув чинності важливий закон

Ґендерна рівність в армії: в Україні набув чинності важливий закон
Джерело:  online.ua

У суботу, 27 жовтня, в Україні набув чинності закон про ґендерну рівність в армії. Він забезпечує рівність прав чоловіків і жінок під час проходження військової служби, повідомляє ONLINE.UА.

Закон про ґендерну рівність в українській армії раніше підписав президент Петро Порошенко. Даний документ підвищує правовий захист жінок під час проходження ними військової служби, а саме підвищує вік проходження служби для жінок (до 45 років на посадах рядових і сержантів, до 60 років - на посадах вищого офіцерського складу), змінює правила назначеія до складу добового наряду згідно з нормами законодавства з питань охорони материнства і дитинства.

Новий закон також скасував ще одне обмеження - раніше жінок відправляли у відставку після досягнення ними віку 50 років, що заважало їм отримувати нові військові звання і заробляти вищу пенсію. Крім цього, закон зняв обмеження на проходження жінками служби в запасі: тепер від військових зборів в обов'язковому порядку звільняються не всі жінки, а тільки вагітні.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, скільки жінок служить в українській армії, і скільки з них мають офіцерські звання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?