Пентагон пригрозив новими заходами через вбивство саудівського журналіста
Категорія
Світ
Дата публікації

Пентагон пригрозив новими заходами через вбивство саудівського журналіста

Пентагон пригрозив новими заходами через вбивство саудівського журналіста
Джерело:  online.ua

У США готують нові заходи проти саудівців, причетних до вбивства журналіста Джамаля Хашкаджі в Стамбулі. Держсекретар США Майк Помпео вже анулював кілька віз громадянам Саудівської Аравії, але ще кілька десятків саудівців ризикують позбутися права на отримання візи на в'їзд в США.

Про це повідомив міністр оборони США Джеймс Меттіс, повідомляє ONLINE.UА з посиланням на Reuters.

Слід зазначити, що влада Саудівської Аравії визнала, що Хашкаджі був убитий в Стамбулі тільки 20 жовтня, але заявила, що це сталося в результаті сварки, а не внаслідок запланованого вбивства. При цьому генпрокурор королівства заявив, що вбивство журналіста було сплановане. На цьому наполягає і президент Туреччини Реджеп Ердоган, який вимагає, щоб Ер-Ріяд видав Анкарі 18 підозрюваних, які вже затримані у справі про вбивство журналіста.

У Саудівській Аравії категорично відмовилися видавати іноземним державам підозрюваних в причетності до вбивства Хашкаджі. У МЗС країни заявили, що будуть самі їх судити. В Ер-Ріярде запевнили, що встановлять справжню причину вбивства журналіста, після чого винні понесуть відповідальність.

Нагадаємо, Джамаль Хашкаджі пропав 2 жовтня після того, як увійшов в консульство в Стамбулі, щоб отримати документи. Він був журналістом The Washington Post і виступав з критикою Ер-Ріяда. Багато країн, включаючи США, засудили Саудівську Аравію за даний резонансний злочин, пригрозивши жорсткою відповіддю.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що Ердоган розповів подробиці вбивства саудівського журналіста в Стамбулі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?