Чудова ідея: в США відреагували на пропозицію ЄП по Криму і Азовському морю
Категорія
Політика
Дата публікації

Чудова ідея: в США відреагували на пропозицію ЄП по Криму і Азовському морю

Чудова ідея: в США відреагували на пропозицію ЄП по Криму і Азовському морю
Джерело:  interfax.com.ua

У США схвалили резолюцію Європарламенту по Криму і Азовському морю, в якій передбачено призначити спецпосланця ЄС в Україну, який буде моніторити морську ситуацію і те, що відбувається на Донбасі.

Про це повідомив спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер, передає ONLINE.UА з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Волкер назвав резолюцію ЄП по Криму і Азовському морю "чудовою ідеєю". Він розповів, що обговорював її недавно з європарламентарями, яких закликав тримати Крим і Донбас у фокусі уваги.

Спецспредставник Держдепу США заявив, що готовий працювати спільно з спецпосланцем ЄС, так як ситуація на Донбасі все ще дуже гостра і там продовжують гинути люди.

"Люди там все ще щодня страждають від серйозної гуманітарної кризи, війна триває, там як і раніше небезпечно, люди все ще гинуть. Нам не можна допустити, щоб все це зникло з суспільної свідомості. Дуже важливо, що ми зосередили нашу увагу на цих проблемах", - підкреслив Волкер.

Нагадаємо, Європарламент 25 жовтня схвалив резолюцію, в якій Росію засудили за спробу привласнити Азовське море. У документі є заклик до країн-членів ЄС бути готовими посилювати санкції проти РФ у разі загострення ситуації в регіоні, а також пропозиція призначити спецспосланця ЄС у справах Криму і Донбасу.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що в Росії агресивно відреагували на резолюцію Є С. Там назвали документ "черговою пропагандистською картою".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?