Тарифи на газ будуть підвищуватися тричі: Кабмін оприлюднив газову постанову
Категорія
Економіка
Дата публікації

Тарифи на газ будуть підвищуватися тричі: Кабмін оприлюднив газову постанову

Тарифи на газ будуть підвищуватися тричі: Кабмін оприлюднив газову постанову
Джерело:  online.ua

Підвищення ціни на газ для українців до 8550 гривень за тисячу кубометрів, рішення про яке прийняв Кабмін в кінці жовтня, стане не останнім найближчим часом. У 2019 газ може подорожчати майже до 10 тисяч гривень за 1000 м3, а в 2020 році - до 12 тисяч, повідомляє ONLINE.UА.

На сайті Кабміну оприлюднили газову постанову від 19 жовтня 2018 року. У ній зазначено положення, на підставі якого будуть встановлюватися ціни на газ. У цьому положенні наводиться формула, по якій будуть розраховуватися тарифи, згідно з якою вартість газу може зрости з 1 травня 2019 року до 9852 грн за 1000 м³, а з 1 січня 2020 року - до 12 314 грн за 1000 м³.

У США вже прокоментували подорожчання газу в Україні. Зокрема, спецспредставник Держдепу США Курт Волкер привітав подорожчання, зазначивши, що ціни на газ для українців раніше не відповідали дійсності.

Волкер впевнений, що підвищення ціни на газ дасть старт структурній реформі енергетичного сектора і всієї економіки України. При цьому він зазначив, що система субсидій, яку розробив український уряд, зможе пом'якшити зростання тарифів для сімей з низьким доходом.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що Гройсман запевнив українців, що другої хвилі подорожчання газу не буде.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?