Новий феномен: на Марсі помітили величезну загадкову хмару
Категорія
Технології
Дата публікації

Новий феномен: на Марсі помітили величезну загадкову хмару

Новий феномен: на Марсі помітили величезну загадкову хмару
Джерело:  online.ua

На Марсі виявлено черговий феномен - ширяючу хмару, розташовану поруч з вулканом Гора Арсіа. Це атмосферне утворення не має ніякого відношення до вулканічної активності, а є новою загадкою Червоної планети, яку належить розгадати фахівцям, повідомляє ONLINE.UА з посиланням на сайт ESA.

Гігантська хмара на Марсі (фото - esa.int)

Співробітники Європейського космічного агентства розповіли, що помітили величезну загадкову хмару на Марсі 13 вересня і з того часу спостерігають за її поведінкою. Як виявилося, це хмара в шість разів більше вулкана Арсіа, діаметр якого досягає 250 км.

Гігантська хмара на Марсі (фото - esa.int)

Також вчені з'ясували, що зовнішній вигляд марсіонскої хмари змінюється протягом дня - під час ранкового сонячного сходження на вулкан вона збільшується і досягає такого значного розміру, що її можна спостерігати в телескоп на Землі.

Експерти поки не встановили природу походження величезної загадкової хмари на Марсі, але вважають, що вона пов'язане з особливістю рельєфу і орографічною хмарністю. Вчені не виключають, що долаючи гірський хребет, повітряні потоки потрапляють в область низької температури, в результаті чого і утворюються водні крижані хмари, які ширяють через підвищену чутливість до кількості пилу.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що в космосі виявили гігантський об'єкт раннього Всесвіту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?