Кривава атака на синагогу в Піттсбурзі: що відомо про стрілянину в США
Категорія
Світ
Дата публікації

Кривава атака на синагогу в Піттсбурзі: що відомо про стрілянину в США

Кривава атака на синагогу в Піттсбурзі: що відомо про стрілянину в США
Джерело:  online.ua

Напередодні в американському місті Піттсбург сталася страшна трагедія - в синагозі Tree of Life чоловік влаштував стрілянину, в результаті чого загинули 11 людей. Стрілка вже затримали правоохоронці - йому загрожує смертна кара, повідомляє ONLINE.UА.

Синагога в Піттсбурзі розташована в тому районі міста, половина мешканців якого належить до єврейських громад. На момент стрілянини багато з них перебували в синагозі на суботній службі (шабаті).

Очевидці повідомляють, що в момент стрілянини зловмисник викрикував "Всі євреї повинні померти". За скоєне він сам може втратити життя, так як йому пред'явлені звинувачення по 29 кримінальними статтями федерального законодавства, 11 з яких стосуються перешкоджанню виконанню релігійного культу через вбивство віруючих і 11 за використання вогнепальної зброї для скоєння вбивства. За сукупністю можливих звинувачень піттсбурзькому стрілку може загрожувати страта, про що повідомив генпрокурор США Джефф Сешнс.

Президент США Дональд Трамп, коментуючи криваву стрілянину в синагозі в Піттсбурзі, заявив, що зловмисник, який розстріляв віруючих, заслуговує смертного вироку. Також Трамп заявив про необхідність переглянути законодавство США в питанні смертної кари.

"Будь-який, хто творить подібне з безневинним людьми ... повинен заплатити найвищу ціну ... Ми повинні зміцнити наше законодавство в питанні смертної кари. Коли люди таке творять, вони повинні каратися смертною карою ... Треба повернутися до широкого застосування смертної кари", - заявив Трамп.

За даними американських ЗМІ, пітсбурзьким стрілком виявився 46-річний Роберт Бауерс. За його публікаціям в соцмережах журналісти прийшли до висновку, що він дотримується неонацистських поглядів і ненависті до євреїв. На сторінках своїх акаунтів Бауерс навіть критикував Трампа, який, на його думку, "контролюється євреями".

 Роберт Бауерс (фото - twitter.com)

Після трагедії в синагозі Піттсбурга лідери багатьох країн висловили співчуття владі і народу США через трагедію. Зокрема, український глава Петро Порошенко назвав жахливим вбивством стрілянину в синагозі "Дерево життя" в Піттсбурзі, яке не можна виправдати.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху заявив, що він убитий горем через криваву стрілянини в синагозі Піттсбурга.

В даний час сотні американців виходять на вулиці міст, щоб вшанувати пам'ять загиблих під час стрілянини в синагозі.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що криваву стрілянину в керченському коледжі, в результаті якої загинула 21 людина, організували російські спецслужби.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?