Знайшли причину: Лавров розповів, чому США хочуть вийти з ракетного договору з Росією
Категорія
Політика
Дата публікації

Знайшли причину: Лавров розповів, чому США хочуть вийти з ракетного договору з Росією

Знайшли причину: Лавров розповів, чому США хочуть вийти з ракетного договору з Росією
Джерело:  online.ua

США хочуть вийти з ракетного договору з Росією через Китай. З такою заявою виступив глава російського МЗС Сергій Лавров в ефірі російського телеканалу, повідомляє ONLINE.UА.

Лавров прийшов до висновку, чому США хочуть вийти з договору про ракети середньої і меншої дальності після переговорів з радником Трампа з нацбезпеки Джоном Болтоном, який був с офіційним візитом у Москві. Міністр закордонних справ Росії пояснив, що Вашингтон не хоче продовжувати ракетний договір з Росією через те, що ракети середньої і меншої дальності є у країн Азії.

"Болтон досить відверто говорив, що перш за все США цікавляться азіатським напрямком, на якому їм хотілося б все-таки компенсувати «несправедливу» відсутність озброєнь середньої і меншої дальності", - розкрив подробиці переговорів з Болтоном Лавров.

Глава російського МЗС вважає, що США своїм рішенням вийти з ракетного договору хочуть залучити до нього Китай, Пакистан, Індію та Іран. Але в Москві відмовилися сприяти Вашингтону в цьому напрямку, запропонувавши США самостійно з'ясувати у цих країн їх позицію.

При цьому Лавров нагадав, що ще десять років тому США і Росія пропонували іншим країнам укласти універсальний договір про РСМД, але всі від нього відмовилися.

У той же час глава російського МЗС подвердив, що Вашингтон хоче вийти з ракетного договору і через претензії до Москви. Всі вони на папері були передані на розгляд російській стороні.

"Ми розіслали цей перелік претензій до Міністерства оборони Росії і інші відомства, які повинні подивитися на них і відповісти", - додав Лавров.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що Росія в ООН заявила, що готова до війни з США в разі розриву ракетного договору.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?