Дивні супутники Землі: вчені зробили нове грандіозне відкриття
Категорія
Технології
Дата публікації

Дивні супутники Землі: вчені зробили нове грандіозне відкриття

Дивні супутники Землі: вчені зробили нове грандіозне відкриття
Джерело:  online.ua

У Землі є хмари-супутники, існування яких неодноразово ставили під сумнів в світі астрономії. Вченим вдалося довести цю теорію завдяки спеціальному обладнанню з особистої обсерваторії дослідниці Джудіт Шліз-Балог - команда вчених побудувала математичну модель, яка містила Сонце, Землю, Місяць і хмари пилу, яка підтвердила, що у нашої планети є відразу дві хмари-супутники, походження і вік яких поки невідомі, повідомляє ONLINE.UА.

Експерти не виключають, що виявлені пилові супутники Землі є "хмарами Кордилевського", існування яких поки не доведено повністю. Але отримані ними вагомі докази можуть стати підтвердженням грандіозного відкриття, яке вперше було зроблено вченим Казімежем Кордилевським в 1961 році.

В ході дослідження астрономи встановили, що в місцях передбачуваного розташування хмар, дійсно є скупчення пилу. Вони вирішили продовжити вивчати ці загадкові об'єкти, так як інші телескопи раніше ніколи не виявляли ці хмари, хоча теорія Кордилевського цікавить багатьох в научному світі.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що на Марсі помітили величезну загадкову хмару.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?