Можемо приєднатися до наступу: Путін виступив з резонансною заявою
Категорія
Світ
Дата публікації

Можемо приєднатися до наступу: Путін виступив з резонансною заявою

Можемо приєднатися до наступу: Путін виступив з резонансною заявою
Джерело:  online.ua

Президент Росії Володимир Путін заявив, що залишає за собою право приєднатися до військової кампанії сил президента Сирії Башара Асада в разі, якщо провокації з боку збройних угруповань в Ідлібі продовжаться, передає ONLINE.UA з посиланням на "Русскую службу BBC".

"У випадку, якщо радикальні елементи будуть перешкоджати вирішенню цього завдання (створенню буферної зони, - ред.), будуть здійснювати збройні провокації з ідлібської зони, Росія залишає за собою право надати дієву підтримку рішучих дій сирійського уряду з ліквідації цього вогнища терористичної загрози", - сказав він.

Після даної заяви очільника Кремля президент Франції Еммануель Макрон наголосив, що будь-який силовий сценарій розв'язання ситуації в Ідлібі неприпустимий.

"Ми сподіваємося, що Росія створить досить чіткий тиск на сирійський режим, якому, безсумнівно, вдалося вижити завдяки їй", - сказав французський лідер.

В свою чергу канцлерка ФРН Ангела Меркель додала, що сирійський конфлікт не можна вирішити військовими методами. Вона попередила, що Захід не потерпить застосування хімічної зброї в Сирії.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що у Стамбулі відбувся саміт щодо Сирії, в якому взяли участь президент Росії Володимир Путін, канцлерка Німеччини Ангела Меркель, президент Туреччини Реджеп Ердоган і французький лідер Емануель Макрон. Під час переговорів сторони досягли важливих домовленостей — вони зійшлися на думці, що конфлікт в Сирії зможе зупинити тільки політичне рішення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?