"Кінець епохи Меркель?": канцлерка шокувала всіх неочікуваним рішенням
Категорія
Політика
Дата публікації

"Кінець епохи Меркель?": канцлерка шокувала всіх неочікуваним рішенням

"Кінець епохи Меркель?": канцлерка шокувала всіх неочікуваним рішенням
Джерело:  online.ua

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель після провальних результатів її партії на місцевих виборах у Гессені заявила, що не висуватиме свою кандидатуру на виборах голови партії. Про своє рішення вона повідомила на засіданні президії партії, передає ONLINE.UA з посиланням на Spiegel Online.

Раніше повідомлялося, що політикиня планувала висунути свою кандидатуру на пост голови Християнсько-демократичного союзу (ХДС) на з'їзді партії в грудні, який відбудеться в Гамбурзі.

"Очевидно, після оголошення результатів голосування у Гессені Меркель була змушена змінити свої плани.Водночас, за даними джерел, Меркель хоче залишитися канцлером. Раніше вона давала зрозуміти, що посади голови партії та канцлера Німеччини для неї нерозривно пов’язані", - пише видання.

Як відомо, Ангела Меркель очолює ХДС з 2000 року та є безперервним канцлером Німеччини з 2005 року.

Дві партії, які входять до правлячої коаліції у Німеччині, Християнсько-демократичной союз (ХДС) Ангели Меркель та Соціал-демократична партія (СДПН), зазнали нищівних втрат на виборах до земельного парламенту багатої федеральної землі Гессена.

Як повідомляв ONLINE.UA, рейтинг правлячого блоку ФРН – Християнсько-демократичного союзу (ХДС) та Християнсько-соціального союзу (ХСС) знову обвалився до рекордного мінімуму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?