Ця країна їм не належить: Франція звинуватила РФ в нових зухвалих провокаціях
Категорія
Світ
Дата публікації

Ця країна їм не належить: Франція звинуватила РФ в нових зухвалих провокаціях

Ця країна їм не належить: Франція звинуватила РФ в нових зухвалих провокаціях
Джерело:  online.ua

Владу Франції непокоїть збільшення впливу Росії в Центральноафриканській республіці (ЦАР), колишній французькій колонії. З даною заявою виступила французька міністерка оборони Флоранс Парлі, передає ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Відповідаючи на запитання, чи вплив Росії на ЦАР ставить під загрозу французькі інтереси, Парлі сказала:

"Я не буду говорити про інтереси Франції, а про інтереси Центральної Африки. Африка належить африканцям і більше нікому іншому, ні росіянам, ні французам. Росія за останні місяці заявила про свою присутність у Центральноафриканській Республіці, це правда, але я не впевнена, що така присутність і дії, які робить Москва, подібно до угод, укладених в Хартумі в кінці серпня, допоможуть стабілізувати країну", - сказала вона.

Нагадаємо, що рік тому Росія отримала дозвіл від Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй щодо постачання озброєнь до ЦАР, яка стикається з постійним збройним конфліктом з 2013 року, коли здебільшого мусульманська повстанська коаліція скинула тодішнього президента Франсуа Бозізе, що спричинило репресії з боку християнських бойовиків.

Незважаючи на вибір нового лідера в 2016 році, країна була втягнута в міжпартійне насильство та політичну нестабільність.

 Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  влада Франції заявила про готовність завдати удару по Сирії, якщо Росія і армія Асада використують в провінції Ідліб хімічну зброю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?