Вступ України в НАТО: Росія висунула нову гучну погрозу
Категорія
Політика
Дата публікації

Вступ України в НАТО: Росія висунула нову гучну погрозу

Вступ України в НАТО: Росія висунула нову гучну погрозу
Джерело:  interfax.com.ua

Можливий вступ України і Грузії в НАТО стане військовою та економічною проблемою для Росії і змусить її будувати оборонний пояс поблизу Сочі. З даною заявою виступив директор департаменту загальноєвропейського співробітництва МЗС Росії Андрій Келін, передає ONLINE.UA з посиланням на  "Інтерфакс-Україна".

Він стверджує, що для Росії це буде колосальна військова і економічна проблема і доведеться витрачати колосальні ресурси на те, щоб запобігти можливим діям ймовірного противника.

"Нам доведеться вибудовувати оборонний пояс поблизу нашої нинішньої третьої столиці - Сочі. При такому сценарії Росії доведеться вибудовувати на кордоні з Україною оборонні ешелони і переводити вістря наших оборонних побудов на Південь щодо України", - додав він

За його словами, наразі ситуація не диктує того, що вступ України і Грузії в НАТО може статися найближчим часом.

"Але якщо відносини будуть запущені, якщо наші західні - партнерами вже і не назвеш - підуть по шляху нагнітання подальшої конфронтації, звичайно, це може статися без сумніву. І нам доведеться до цього дуже серйозно готуватися", - заявив Келін.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше помічник генерального секретаря НАТО з питань політики та безпеки  Алехандро Альваргонсалес заявив, що в Альянсі не розглядають ідею синхронізації вступу України і Грузії до блоку.  За його словами, головна причина — це надто різну ситуації у двох країнах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?