Росіяни почали ще більше ненавидіти українців - результати опитування
Категорія
Світ
Дата публікації

Росіяни почали ще більше ненавидіти українців - результати опитування

Росіяни почали ще більше ненавидіти українців - результати опитування
Джерело:  online.ua

У Росії продовжують невпинно зростати антиукраїнські і антиіммігрантські настрої серед населення. Варто зазначити, що загальне ядро ксенофобів становить 8-15% дорослого населення.

Про це заявив глава "Левада-центру" Лев Гудков, передає ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс".

"В РФ виросли антиукраїнські настрої. Крім того, антикавказькі установки поступилися місцем антиіммігрантським настроям. Особливо це стосується гастарбайтерів з Середньої Азії, расистських установок до китайців і чорношкірих, і помірних античеченських настроїв. Також за його словами, в РФ є 20-30% населення, які поділяють расистські гасла. Останній сплеск етнонаціональної напруженості припадає на 2013 рік", – сказано в повідомленні.

За його словами, причиною цього стала "конфронтація" з Європою та війна на сході України, яка викликана російською агресією і втручанням. Окрім того, він зазначив, що вцілому в РФ антисемітські настрої залишаються на колишньому "низькому" рівні. Соціолог оцінив ситуацію в Росії як "латентну агресивність, яка може стати відкритою агресією, якщо буде забезпечена національна мобілізація".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що більше половини українців готові відстоювати територіальну цілісність України зі зброєю в руках — це підтверджують дані опитування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?