На єдиний російський авіаносець "Адмірал Кузнєцов" впав баштовий кран: подробиці аварії
Категорія
Світ
Дата публікації

На єдиний російський авіаносець "Адмірал Кузнєцов" впав баштовий кран: подробиці аварії

На єдиний російський авіаносець "Адмірал Кузнєцов" впав баштовий кран: подробиці аварії
Джерело:  online.ua

В ніч з 29 на 30 жовтня в Росії сталася серйозна НП з авіаносцем "Адміралом Кузнєцовим" - при виході крейсера плавдок раптово затонув, внаслідок чого на нього впав баштовий кран. В результаті аварії постраждали чотири людини, один з потерпілих знаходиться у вкрай важкому стані, повідомляє ONLINE.UА з посиланням на ТАСС.

Аварія з єдиним російським аіаносцем "Адмірал Кузнєцов" сталася на 82-му судноремонтному заводі. Причиною інциденту стало раптове відключення електропостачання. Представники заводу повідомили, що поки немає інформації про пошкодження авіаносця - відомо тільки, що його відбуксирували на 35-й судноремонтний завод.

Медики повідомляють про важкий стан потерпілих робітників, які впали у воду і отримали переохолодження. Один з постраждалих отримав також травму черевної порожнини і знаходиться в реанімації.

У центрі судноремонту "Зірочка" уточнили, що перед аварією з Адміралом Кузнєцовим ввечері в Мурманську і області, де розташований судноремонтний завод, спостерігалися перебої з електропостачанням через обриви проводів, на які налипли сніг і ожеледь. Є непідтверджена інформація, що крейсер все ж отримав пошкодження через падіння на нього баштового крана, але більш точний збиток буде оцінений протягом дня.

Слід зауважити, що плавучий док ПД-50, який затонув під час НП, був єдиним в Росії, який міг прийняти крейсер Адмірал Кузнєцов на ремонт. Він був побудований в 1980 році в Швеції на замовлення ВМФ СРСР і вважається найбільшим з подібних споруд в світі.

Раніше ONLINE.UА публікував відео, як Кримський міст, який Росія незаконно побудувала в окупованому Криму, частково впав у воду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?