Німеччина планує приймати українців на роботу: що обіцяють заробітчанам
Категорія
Світ
Дата публікації

Німеччина планує приймати українців на роботу: що обіцяють заробітчанам

Німеччина планує приймати українців на роботу: що обіцяють заробітчанам
Джерело:  online.ua

Уже з наступного року уряд ФРН планує відкрити ринок праці для осіб з держав, які не є членами ЄС, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Радіо Польща.

За словами Томаша Інглота, глави агентства працевлаштування Personel Service, яке займається наймом українських заробітчан у Польщі, наслідки виїзду з Польщі півмільйона українських працівників важко уявити.

"Правда, Польща більш дружелюбна для українців і що стосується мови і менталітету, але в Німеччині можна заробити в три, чотири рази більше. Для багатьох це вагома причина, щоб виїхати. В першу чергу поїдуть кращі фахівці", - додав віце-голова Business Centre Club Збігнєв Журек.

Польські експерти бачать два варіанти виходу з ситуації, що склалася: підвищення зарплати або залучення працівників з Білорусі, Грузії, Індії, В'єтнаму чи Непалу.

Як повідомляв ONLINE.UA, влада Польщі стурбована можливістю Німеччини ширше відкрити свій ринок праці для громадян з країн, які не входять до складу ЄС, зокрема з України. За підрахунками аналітиків, у такому випадку з країни може виїхати понад 50% українських заробітчан.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?