Радбез ООН скликає екстрене засідання по Донбасу: відома причина
Категорія
Політика
Дата публікації

Радбез ООН скликає екстрене засідання по Донбасу: відома причина

Радбез ООН скликає екстрене засідання по Донбасу: відома причина
Джерело:  online.ua

У вівторок, 30 жовтня, Рада Безпеки ООН проведе відкрите засідання по Донбасу. Головною темою обговорення стануть заплановані Кремлем фейкові вибори в ОРДЛО, які окупанти хочуть провести 11 листопада на території Луганської та Донецької областей, повідомляє ONLINE.UА з посиланням На спікера Постійного представництва України при ООН Олега Ніколенко.

Повідомляється, що засідання Радбезу ООН буде проводиться з ініціативи України. Воно буде присвячене ситуації на тимчасово окупованих територіях сходу країни. Засідання Радбезу ООН по Донбасу розпочнеться о 21:00 за київським часом в Нью-Йорку.

Слід зазначити, що в останній раз в рамках Ради безпеки ООН ситуація на Донбасі обговорювалась в кінці травня 2018 року. Після цього засідання ситуація на сході України тільки загострюється - Росія і підтримувані Кремлем бойовики зривають Мінські угоди і всі введені перемир'я, в результаті чого на тій території країни зростає число жертв серед мирного населення.

Нагадаємо, Україна і західні країни неодноразово закликали Москву зупинити процес підготовки фейкових виборів в ОРДЛО, так як вони грубо порушать Мінські домовленості, при тому, що самі по собі є "нікчемними". Кремль проігнорував заклик, тому в Києві вважають, що ситуація, що склалася вимагає "термінової реакції" Радбезу ООН.

Крім Донбасу, на екстреному засіданні Ради безпеки ООН будуть обговорювати Крим, ситуацію з порушеннями прав людини на окупованому півострові і російські провокації в Азовському морі.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що в Україні готовий план по введенню миротворців ООН на Донбас, з яким доведеться погодитися Путіну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?