В Угорщині прийняли рішення по скандальній посаді уповноваженого по Закарпаттю
Категорія
Політика
Дата публікації

В Угорщині прийняли рішення по скандальній посаді уповноваженого по Закарпаттю

В Угорщині прийняли рішення по скандальній посаді уповноваженого по Закарпаттю
Джерело:  online.ua

Влада Угорщини поставили крапку в скандалі з призначенням уповноваженого у справах українського Закарпаття. Офіційний Будапешт змінив назву посади свого представника в Україні, рішення про що було опубліковано в офіційному виданні Міністерства юстиції Угорщини, повідомляє ONLINE.UА.

Відтепер, посада "уповноважений міністра з питань розвитку Закарпаття і програми розвитку дошкільних навчальних закладів Карпатського басейну", яку в серпні 2018 року введено Угорщиною і призначено на неї Іштвана Грежи, називається "уповноважений міністр, відповідальний за розвиток співпраці Саболч-Сатмар-Березької області та Закарпатській області, а також координацію програми дитячих навчальних закладів Карпатського регіону". Майже таку ж назву ця посада мала до весни 2018 року, тільки тепер до неї приєднали ще й функцію роботи уповноваженого з дитячими навчальними закладами Закарпаття.

Нагадаємо, в Україні викликало жорсткий протест рішення Будапешта призначити свого уповноваженого у справах Закарпаття. Офіційний Київ розцінив це призначення як втручання у внутрішні справи, оскільки "до компетенції уповноваженого віднесено частину суверенної території України".

Влада України пригрозила заборонити в'їзд в країну угорському дипломату, який зайняв скандальну посаду, якщо назву не буде змінено.

На початку вересня глава угорського МЗС Петер Сійярто заявив про готовність змінити скандальну назва посади Грежи. Це підтверджується останнім рішенням Будапешта.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що Б удапешт вирішив вислати українського консула з Угорщини після того, як в Україні оголосили персоною нон-грата угорського консула, який таємно роздавав угорські паспорти українцям на Закарпатті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?