Отруєння Скрипаля: російські спецслужби затримали винних у витоку особистих даних Петрова і Боширова
Категорія
Світ
Дата публікації

Отруєння Скрипаля: російські спецслужби затримали винних у витоку особистих даних Петрова і Боширова

Отруєння Скрипаля: російські спецслужби затримали винних у витоку особистих даних Петрова і Боширова
Джерело:  online.ua

Співробітники російської ФСБ провели більше 60 обшуків в рамках заходів по виявленню винних у витоку баз даних з секретних архівів, які причетні до розсекречення особистих даних отруйників Скрипаля - Олександра Петрова і Руслана Боширова. Серед затриманих - співробітник прикордонної служби, який продав інформацію про переміщення за кордон Петрова і Боширова, та співробітник одного з підрозділів ФНС, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на росЗМІ.

За даними джерел, за "короткий період" співробітники ФСБ РФ провели понад 60 заходів, спрямованих на зупинку витоку виписок з баз даних співробітників ГРУ. Відзначається, що в першу чергу, приходили до приватних сищиків і так званих "пробівщиків" - тим, хто був помічений у торгівлі відомостями з закритих баз даних.

Відомо, що ФСБ порушила десятки криминальних справ за статтями, передбачающими покарання за незаконне одержання і розголошення відомостей, що становлять комерційну, податкову або банківську таємницю, перевищення повноважень приватним детективом і порушення недоторканності приватного життя.

Раніше повідомлялося, що ФСБ встановила, що витік даних з анкет Петрова і Боширова, яких Лондон звинуватив у замаху на життя колишнього агента російського ГРУ Сергія Скрипаля, якого намагалися вбити отрутою "Новачок", сталася по лінії МВС.

У Кремлі прокоментували затримання ФСБ, пов'язані з отруєнням Скрипаля та витоком даних його отруйників. Зокрема, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що йому невідомо про те, чи були які-небудь затримання в зв'язку з витоками з баз даних, в тому числі - про росіян Олександра Петрова і Руслана Боширова.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що Путін віддавав наказ отруїти "Новачком" не тільки Скрипаля.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?