30 жовтня - річниця з дня вбивства Аміни Окуєвої: що відомо через рік
Категорія
Україна
Дата публікації

30 жовтня - річниця з дня вбивства Аміни Окуєвої: що відомо через рік

30 жовтня - річниця з дня вбивства Аміни Окуєвої: що відомо через рік
Джерело:  online.ua

30 жовтня 2018 року виповнюється рік з дня вбивства українки чеченського походження Аміни Окуєвої. За цей час правоохоронцям так і не вдалося виявити підозрюваних у вбивстві прес-офіцера міжнародного добровольчого батальйону імені Дудаєва - встановити лише вдалося, з якої зброї розстріляли автмобіль з активісткою і учасницею АТО, повідомляє ONLINE.UA.

У поліції Київської області напередодні річниці смерті Аміни Окуєвої повідомили, що досудове розслідування триває і стоїть на контролі у керівництва. за рік після вбивства була проведена балістична експертиза, яка показала, що автомобіль, в якому їхала Аміна Окуєва, розстріляли зі зброї, яку знайшли в полі в районі місця вбивства активістки. Експертиза також показала, що ця зброя іноземного виробництва.

Українські правоохоронці розслідують справу Аміни Окуєвой, як замовне вбивство. Але поки ні підозрюваних, ні замовників встановить не вдалося.

Аміна Окуєва (фото - колаж)

Нагадаємо, Аміна Окуєва загинула у віці 34 років 30 жовтня 2017 року під Києвом. Автомобіль, в якому їхала учасниця АТО і її чоловік Адам Осмаєв, розстріляли невідомі. Аміна Окуєва загинула на місці події, її чоловік вижив - з отриманими пораненнями він був госпіталізований.

Українська активістка Аміна Окуєва народилася в 1983 році. Вона закінчила Одеський медуніверситет, зі стін якого вийшла хірургом. Зі своїм чоловіком вона брала активну участь в АТО на Донбасі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що за півроку до вбивства Аміна Окуєва дала інтерв'ю, в якому розповіла про іслам, гендерних стереотипах і долі сильної жінки в сучасній Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?