Франція звернулася до РФ через "вибори" в ОРДЛО
Категорія
Політика
Дата публікації

Франція звернулася до РФ через "вибори" в ОРДЛО

Франція звернулася до РФ через "вибори" в ОРДЛО
Джерело:  online.ua

Влада Франції закликає РФ запобігти ескалації ситуації через проведення "виборів" в ОРДЛО. З даною заявою під час брифінгу виступив представник МЗС Франції, передає ONLINE.UA.

Він також наголосив, що Франція використає зустріч Радбезу ООН щодо ситуації в Україні для того, щоб нагадати про те, що так звані "вибори" у псевдореспубліках загрожують суверенітету України та суперечать зобов’язанням в рамках Мінських домовленостей.

"Як посередник у Нормандському форматі Франція закликає російську владу запобігти прийняттю будь-якого рішення, яке швидше за все сприятиме відновленню напруженості на сході України", - сказав представник відомтсва, додавши, що Франція не бачить прогресу у ситуації з безпекою на Донбасі і занепокоєна гуманітарною ситуацією в регіоні.

Він підкреслив, що реалізація Мінських угод, до яких залучені як Росія, так і Україна, залишається єдиним способом досягнення мирного та стійкого врегулювання цього майже п'ятирічного конфлікту.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в Євросоюзі також виступили проти незаконних "виборів" в ОРДЛО. Там закликали Росію використовувати весь свій вплив на окупантів, щоб запобігти порушенню Мінських угод, які є єдиним ключем до припинення конфлікту на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?