Чорна п'ятниця 2018: коли в Україні головний розпродаж року
Категорія
Економіка
Дата публікації

Чорна п'ятниця 2018: коли в Україні головний розпродаж року

Чорна п'ятниця 2018: коли в Україні головний розпродаж року
Джерело:  online.ua

Чорна п'ятниця, день грандіозних знижок і розпродажів в магазинах, в 2018 році випадає на 23 листопада. В цей день в Україні і в багатьох країнах світу відбудеться справжнє свято для шопоголіків, яким надається шанс вигідно купити дорогі речі зі знижкою до 90% від початкової ціни, повідомляє ONLINE.UA.

Чорна п'ятниця 2018: історія свята шалених знижок і розпродажів

Історія "Чорної п'ятниці" бере свій початок в США. Звичай влаштовувати розпродажі в цей день встановився ще в XIX столітті, а сам термін "Чорна п'ятниця" з'явився в 1966 році і спочатку використовувався в основному на Східному узбережжі США.

Свято знижок приурочено до Дня подяки в США, який відзначають в четвертий четвер листопада. З "Чорної п'ятниці" на Заході починається великий різдвяний розпродаж.

Чорна п'ятниця в Україні 2018

В Україні "Чорна п'ятниця" була впроваджена всього кілька років тому, але це свято божевільних знижок користується великою популярністю в українців, які завжди з нетерпінням чекають осінніх розпродажів в магазинах. Щорічно в розпродажах беруть участь більше третини українців, які в середньому витрачають близько трьох тисяч гривень на покупки в день шалених знижок.

в 2018 році багато брендів і компанії ще за місяць до "Чорної п'ятниці" почали інтригувати українців грандіозними знижками на свою продукцію, нагадуючи, що в перші хвилини після старту розпродажів у мисливців за вигодою є шанс стати власниками дорогих товарів за символічну ціну - 1 гривню.

Чорна п'ятниця 2018: де які знижки

Середня знижка на товари в 2018 році в день "Чорної п'ятниці" в Україні досягне 66%. Цей показник ставить її на друге місце в рейтингу країн, в яких можна отримати одну з найбільших вигод в світі в "Чорну п'ятницю".

У США в "Чорну п'ятницю" знижки в магазинах в середньому складають 68%, у Великій Британії - 62%, в Німеччині та Італії - 54%, в Саудівській Аравії - 44%. Найбільш популярними товарами в цей день вважаються: одяг, електроніка, взуття, косметика та парфумерія, побутова техніка.

Раніше ONLINE.UA публікував поради експертів по "Чорній п'ятниці", які розповіли, як не потрапити на підводні камені глобального розпродажу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?