У Росії нарешті пояснили, чому впала ракета "Союз"
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії нарешті пояснили, чому впала ракета "Союз"

У Росії нарешті пояснили, чому впала ракета "Союз"
Джерело:  online.ua

Причиною аварії під час запуску ракети-носія "Союз-ФГ" стала позаштатна робота датчика, що сигналізує про поділ першого і другого ступенів носія. З даною заявою виступив виконавчий директор Роскосмоса з пілотованих програмам Сергій Крикальов, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Аварія сталася через нештатний поділ першого і другого ступенів. Один з "боків" при поділі не відвівся на потрібну відстань і вдарив по баку пального другого ступеня, що призвело до розриву бака і руйнування першого ступеня", - сказав він.

В Роскосмосі додали, що причиною тому стала позаштатна робота датчика, який сигналізує про розбіжності першого і другого ступенів.

Варто зазначити, що раніше комісія з розслідування аварії ракети "Союз" розглядала версію саботажу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  11 жовтня в Росії стався черговий космічний провал під час запуску ракети "Союз".  У мережі з’явилося відео падіння ракети, на якій сталася аварія. У кадрі показано, як ракета падає в повітрі через деякий час після старту. Пізніше стало відомо, що кораблю вдалося успішно приземлитися в Казахстані, завдяки чому екіпаж вижив під час аварії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?