У Франції назвали головну мету Путіна в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

У Франції назвали головну мету Путіна в Україні

У Франції назвали головну мету Путіна в Україні

Екс-президент Франції Франсуа Олланд вважає, що президент РФ Володимир Путін хоче перетворити війну в Україні на "заморожений конфлікт", оскільки це дозволить йому довше контролювати захоплені території аж до кордонів із Росією, передає ONLINE.UA з посиланням на  "Радіо Свобода".

"Його мета – не допустити того, щоб українська влада мала контроль над своєю територією, аж до кордонів з Росією, включно з Кримом", - заявив політик.

За його словами, є також часткова вина й самої Українив тому, що "боротьба з корупцією триває так довго, а також у нереалізації Мінських угод".

Олланд підкреслив, що діалог є свідченням результативності нормандського формату.

"Я провів багато годин у телефонних розмовах із Меркель, Путіним і Порошенком. Я не знаю достеменно, що ці консультації дали, але думаю, що вони дали принаймні одну річ: вівся діалог. А коли йде розмова, припиняються вбивства одних одними", – сказав колишній лідер Франції.

На його думку, необхідність пиринення вогню та відведення важкого озброєння виникла під час наступу проросійських бойовикі на Донбасі.

"Врешті, активна фаза війни була зупинена, але це не означає, що після Мінська була припинена загибель військових", - сказав Олланд.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що якщо після зміни влади в Росії виникне необхідність тікати, президента РФ Володимира Путіна і його оточення зможе прийняти Китай.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?