Неочікувано: Лукашенко заявив, що хоче контролювати "вибори" в ОРДЛО
Категорія
Політика
Дата публікації

Неочікувано: Лукашенко заявив, що хоче контролювати "вибори" в ОРДЛО

Неочікувано: Лукашенко заявив, що хоче контролювати "вибори" в ОРДЛО
Джерело:  online.ua

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що може взяти на себе відповідальність за забезпечення миру на сході України і супроводжувати "вибори" на Донбасі. Він додав, що зробить це за умови, якщо Європа не буде перетворювати Україну на арену для протистояння з РФ.

З даною неочікуваною заявою він виступив на Мюнхенській конференції в Мінську, передає ONLINE.UA.

Білоруський лідер стверджує, що на Донбас "йдуть поставки протизенітної, ракетної та летальної зброї", що і наближає "радикальний сценарій".

"За нашими даними, завозять сучасну зброю, яка здатна вести протиелектронну боротьбу не тільки на землі, але і в космосі, нейтралізують всякі супутники і інші засоби. Залишилося тільки ядерну зброю туди завести і війна забезпечена", - заявив він.

За слова Лукашенко, Білорусь прийняла понад 160 тисяч переселенців з України і забезпечила їх всім необхідним.

"Білорусь невелика держава. І ми хочемо внести свою лепту у вирішення тих чи інших конфліктів. Що ми, в принципі, вже робимо. Але ми хочемо відчувати нашу велику затребуваність з боку великих світових гравців ", - сказав він.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше білоруський лідер Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь готова включитися в конфлікт між Україною і Росією. Він підкреслив, що ситуація, яка склалася на Донбасі — болюче питання для України, і для її сусідів, оскільки це питання миру і війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?