Порошенко прокоментував підвищення ціни на газ
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко прокоментував підвищення ціни на газ

Порошенко прокоментував підвищення ціни на газ
Джерело:  online.ua

Президент Петро Порошенко заявив, що Україна взяла на себе обов’язки зрівняти внутрішні і зовнішні ціни на газ ще у 2008 році, за підписом прем’єр-міністра того часу. Він наголосив, що розрахунки по старих кредитах наразі складають 54 млрд доларів боргу, передає ONLINE.UA.

Президент також нагадав, що меморандум з МВФ підписали 31 жовтня 2008 року - рівно 10 років тому.

 "Хто на той час був прем'єр-міністром, я називати не буду. Французькою це звучить так: "Шерше ля фам". Але хто б там не був, подібні зобов’язання носять не персональний характер, а міжнародно-правовий характер. Хоча, брали одні, а виконувати мають інші. Селяві... Якби Україні не потрібно було виплачувати борги, вона б змогла утриматися від траншу МВФ", - додав український глава.

Окрім того, він наголосив, що дешевий газ подають в "російській клітці" і лише так можна виконати обіцянку про зниження тарифів.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що  в рамках домовленості України з МВФ ціна на газ для населення може зрости ще на 40%,  адже програма співпраці з кредитором передбачає доведення ціни до ринкової.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?