В Німеччині розповіли про ефективний інструмент тиску на Кремль
Категорія
Політика
Дата публікації

В Німеччині розповіли про ефективний інструмент тиску на Кремль

В Німеччині розповіли про ефективний інструмент тиску на Кремль
Джерело:  online.ua

Голова фракції соціалістів, демократів та зелених в Парламентській асамблеї Ради Європи, депутат Бундестагу Франк Швабе заявив, що збереження членства Російської Федерації у Раді Європи може бути ефективним механізмом тиску на Кремль, передає ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.

"У своїх доповідях ми акцентуємо увагу, якою жахливою є ситуація із дотриманням прав людини на Північному Кавказі та в Криму. І повну відповідальність за це несе Росія. Проте ми все одно хочемо зберегти з нею діалог. Якщо б Росії не було в Раді Європи, то ми навіть не могли б її закликати змінити цю ситуацію чи вимагати від неї відкрити нам доступ до цих територій", - сказав Швабе.

За його словами, у ПАРЄ ще залишаються важелі, які дають можливість чинити тиск на Росію.

 "Я думаю, що буде правильним залишити і зберегти ці інструменти тиску на Кремль. І ми маємо зробити все для вибудовування діалогу", - підкреслив Швабе.

Він також визнав, що у нього немає відповіді стосовно того, коли саме можна очікувати повернення делегації РФ до ПАРЄ та як відбуватиметься.

Нагадаємо, питання про повернення Росії в ПАРЄ викликає серйозні суперечки в Раді Європи. Генсек РЄ виступає за повернення російської делегації в організацію, а багато країн-членів ПАРЄ виступають проти цього. У самій Росії продовжують ставити ультиматуми і заявляють, що повернуться в ПАРЄ тільки якщо будуть зняті всі обмеження з російської делегації.

9 жовтня 2018 року ПАРЄ на засіданні зберегла всі санкції проти Росії в організації, а проросійський проект резолюції, який допоміг би Росії повернутися в ПАРЄ, повернули до комітету.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в Росії пригрозили відмовитися від членства в Раді Європи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?