З 1 листопада в Україні подорожчав газ для населення: нові ціни
Категорія
Економіка
Дата публікації

З 1 листопада в Україні подорожчав газ для населення: нові ціни

З 1 листопада в Україні подорожчав газ для населення: нові ціни
Джерело:  online.ua

З 1 листопада 2018 року в Україні майже на чверть подорожчав газ для населення. Відтепер, українці будуть платити за газ 8548,92 гривні за тисячу кубічних метрів, а не 6900 гривень, як було раніше, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт "Нафтогазу".

Ціну на газ для населення підвищити на 23,5% було вирішено на засіданні Кабміну 19 жовтня. Воно було прийнято на тлі вимог МВФ в переговорному процесі по виплаті нового кредитного траншу. Представники Міжнародного валютного фонду вимагали, щоб українська влада підняла ціни на газ для населення, так як вони відповідають світовому рівню.

У Кабміні пояснили, що рішення про підвищення цін на газ для українців було вимушеним, оскільки без цього підвищення неможливо було б продовжити співпрацю з МВФ, а це б означало крах української економіки, що могло призвести до дефолту. У Верховній Раді також нагадали, що подібні "шокові" реформи доводилося проходити всім країнам перед тим, як вступити в ЄС.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що тарифи на газ в Україні будуть підвищуватися тричі- в квітні 2019 року ціни на газ можуть підвищити майже до 10 тисяч гривень за м3, а в 2020 році - до 12 тисяч гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?