В НАТО всі готові: США висунули Росії гучну погрозу
Категорія
Світ
Дата публікації

В НАТО всі готові: США висунули Росії гучну погрозу

В НАТО всі готові: США висунули Росії гучну погрозу
Джерело:  online.ua

Командувач ВМС США в Європі та Африці адмірал Джеймс Фогго заявив, що НАТО готове відповісти на будь-яку загрозу в Північній Атлантиці та в Арктиці і уважно стежить за військовим посиленням Росії в цьому регіоні, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу 6-го флоту США.

За його словами, РФ поступово і без зайвого шуму відновлює і збільшує свої військові можливості у Північній Атлантиці та Арктиці, чого не відбувалося з часів завершення "холодної війни.Фогго підкреслив, що Північна Атлантика є надзвичайно важливою для західною колективної безпеки.

 "Я стурбований зростаючою і агресивною природою російських військ в Північній Атлантиці і Арктиці. У разі конфлікту, той, хто контролюватиме цей регіон, може загрожувати всьому північному флангу НАТО. НАТО має бути готовим для стримування", - сказав Фогго.

Окрім того, він наголосив, що сили НАТО здатні відреагувати і стримати будь-яку загрозу в регіоні.

"Підводні човни США на сьогодні кращі за субмарини росіян, і ми володіємо акустичною перевагою. Але ми маємо утримати цю перевагу", - зазначив адмірал.

Він додав, що на даний момент Росія демонструє агресивну поведінку в Європі і намір втручатися у внутрішні справи сусідніх країн.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  генсек НАТО Йенс Столтенберг виступив з важливою заявою про вступ України та Грузії в Альянс. Він упевнений, що ці країни будуть членами НАТО, незважаючи на агресивні погрози Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?