Чи вплинуть санкції РФ на економіку України - пояснення НБУ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Чи вплинуть санкції РФ на економіку України - пояснення НБУ

Чи вплинуть санкції РФ на економіку України - пояснення НБУ
Джерело:  Укрінформ

Ведення санкцій Росії проти 322 громадян та 68 компаній з України ніяк не вплинуть на макроекономічну стабільність країни. З даною заявою виступили в Національному банку України, передає ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

"Дати глибоку оцінку ми поки не можемо. Стосовно контрсанкцій, то Україна ввела санкції набагато раніше, тому певні контрзаходи ми вже застосували", - сказано в повідомленні.

В НБУ зауважили, що більшість санкцій застосовано проти фізичних осіб і блокують безготівкові кошти, активи, цінні папери, все, що знаходиться на рахунках російських банків в Росії.

 "Хочеться вірити, що, враховуючи те, що список складається з депутатів, держчиновників, вони в Росії свої гроші не зберігають. В будь-якому випадку це їхні власні заощадження, і яким чином це вплине на макрофінансову стабільність, хочеться вірити, що ніяк", - додала представниця банку.

Також зазначається, що серед юридичних осіб до санкційного списку потрапив лише банк "Кредит Дніпро".

Як повідомляв ONLINE.UA, керуючий директор Європейського банку реконструкції та розвитку в країнах Східної Європи і Кавказу  Франсіс Маліж заявив, що досягнення угоди з Міжнародним валютним фондом дозволить Україні зберегти фінансову стабільність  і довіру інвесторів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?