Пропозиція Лукашенко по Донбасу: з'явилася реакція Кремля
Категорія
Політика
Дата публікації

Пропозиція Лукашенко по Донбасу: з'явилася реакція Кремля

Пропозиція Лукашенко по Донбасу: з'явилася реакція Кремля
Джерело:  online.ua

Президенти Росії і Білорусі Володимир Путін та Олександр Лукашенко не обговорювали готовність Мінська взяти під контроль російсько-український кордон на Донбасі і супровод проведення фейкових "виборів" в ОРДЛО. Рішення з цього питання має прийняти "керівництво" так званих "ЛНР" і "ДНР".

Про це заявив прес-секретар російського глави Дмитро Пєсков, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"У території Донбасу є керівництво. Це дві республіки, які в першу чергу повинні самі визначити той режим контролю, який вони б порахували доречним і можливим. Це рішення керівництва цих двох республік", - заявив Пєсков, коментуючи ініціативу Мінська із супроводу проведення "виборів" в так званих "ЛНР" і "ДНР".

Не зміг Пєсков чітко позначити позицію Кремля і з питання контролю над ділянкою російсько-українського кордону, яка тимчасово окупована бойовиками на Донбасі. Він заявив, що потрібно дізнатися, чи зацікавлена в цьому "влада" самопроголошених республік. Не уточнив Пєсков, погодилася б Росія на пропозиції Лукашенко.

Раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про готовність Мінська взяти під контроль російсько-український кордон на Донбасі і супроводити проведення фейкових "виборів" в ОРДЛО. Таким чином білоруський лідер вирішив посприяти вирішенню конфлікту на Донбасі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Лукашенко пригрозив адекватною відповіддю США, якщо американські бази з'являться поблизу білоруського кордону в Польщі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?