У Путіна озвучили умову, за якої можуть зняти санкції з України
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна озвучили умову, за якої можуть зняти санкції з України

У Путіна озвучили умову, за якої можуть зняти санкції з України
Джерело:  online.ua

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Росія може скасувати санкції, які були введені проти України та українських політиків і чиновників. Для цього необхідна начебто "нормалізація" взаємин між країнами, а ще, аби Київ відмінив всі введені проти РФ обмеження, передає ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

"Якщо ми в доступній для огляду перспективі дійдемо до того моменту, коли ми все-таки почнемо вживати заходів щодо нормалізації взаємин і деескалації напруженння у наших двосторонніх відносинах", – сказав Пєсков.

Речник Кремля стверджує, що Росія нібито не була ініціатором санкційних дій у відносинах з Україною, а новий список є відповіддю Москви на обмежувальні заходи Києва.

"Протягом досить тривалого часу наші українські колеги в цьому ключі вправлялися, ну от, власне, відповідь не забарилася. Це дзеркальна міра, це відповідна міра. Росія не є ініціатором такого рестрикційного обміну, але водночас це вимушений захід, відповідь на ті кроки, які були зроблені українською стороною",
– сказав Пєсков.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що традиційно президентів країн не включають в санкційні списки, тому і Росія не включила в нього українського лідера Петра Порошенка. У Кремлі вважають, що включення президента України в санкційний список РФ було б "позамежним кроком".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?