У Трампа пояснили, для чого йому потрібна зустріч з Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

У Трампа пояснили, для чого йому потрібна зустріч з Путіним

У Трампа пояснили, для чого йому потрібна зустріч з Путіним
Джерело:  online.ua

В Білому домі заявили, що у американського лідера Дональда Трампа буде дуже коротка, але змістовна бесіда з президентом Росії Володимиром Путіним під час їхньої зустрічі у Франції 11 листопада. Джон Болтон, радник глава Білого дому, наголосив, що ця зустріч "відкриє нові можливості", проте не пояснив, що він має на увазі, передає ONLINE.UA з посиланням на  Washington Examiner.

За словами Болтона, двом лідерам доведеться обговорити безліч питань, зокрема, Договір про ліквідацію ракет середньої та малої дальності, та інші питання у сфері контролю за озброєннями.

"Причина, через яку він (Трамп – ред. ) двічі відправляв мене в Москву і наказував зустрічатися з його російським колегою в тому, що на думку президента, незважаючи на весь політичний пил у повітрі цієї країни навколо втручання в американські вибори та інше, важливо підтримувати дипломатичні відносини з ними (росіянами – ред.). Саме тому ми і поїхали в Гельсінкі, саме тому ми все ще говоримо про це (двосторонні відносини між США та Росією – ред.)", - уточнив Болтон.

Як повідомляв ONLINE.UA, експерти стверджують, що припинення дії Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД) між США і Росією може дати Пентагону нові можливості для протистояння ракетним розробкам Китаю. Однак, на їхню думку, нова гонка озброєнь може суттєво посилити напруженість в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні і буде мати жахливі наслідки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?