Названо розмір першого траншу МВФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Названо розмір першого траншу МВФ

Названо розмір першого траншу МВФ
Джерело:  Укрінформ

В НБУ заявили, що обсяг першого траншу в рамках нової програми співпраці з Міжнародним валютним фондом може скласти $1,5-1,9 млрд, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

"Нещодавно Яків Смолій сказав, що (транш від МВФ - ред.) можна очікувати до кінця року. Щодо суми - вона може бути, як мені здається, максимум між 1,5 - 1,9 млрд дол.", - уточнила представниця регулятора.

Окрім того, наголошується, що головною умовою для отримання цих коштів є прийняття Україною бюджету на 2019 рік.

"Є ще кілька питань до Національного банку - внесення змін до певних нормативних документів, що ми вже зараз відпрацьовуємо і будемо протягом двох тижнів їх приймати. Тому, якщо наші парламентарії готові будуть вчасно проголосувати за бюджет і бюджетні показники залишаться в рамках контрольних параметрів, то ми встигнемо (отримати транш МВФ в цьому році - ред.)", - додали в НБУ.

Слід зазначити, що в МВФ вирішили запустити нову кредитну програму в Україні протягом години після того, як Кабмін прийняв рішення про підвищення ціни на газ для населення з 1 листопада 2018 року. Ця кредитна програма буде націлена на зниження інфляції і проведення нових реформ в Україні, серед яких фінансові, енергетичні сектори та податкове адміністрування.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Гройсман виправдався за підвищення ціни на газ для українців, зазначивши, що це рішення було вимушеним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?