Німеччина буде на боці України: головні підсумки переговорів Порошенко і Меркель в Києві
Категорія
Політика
Дата публікації

Німеччина буде на боці України: головні підсумки переговорів Порошенко і Меркель в Києві

Німеччина буде на боці України: головні підсумки переговорів Порошенко і Меркель в Києві
Джерело:  online.ua

У Києві 1 листопада відбулися закриті переговори українського президента Петра Порошенка і канцлерки Німеччини Ангели Меркель. Ключовою темою переговорів став Донбас і агресія Росії проти України, повідомляє ONLINE.UA.

На прес-конференціі за підсумками переговорів з Меркель Порошенко повідомив, що обговорив з канцлеркою Німеччини ситуацію на Донбасі і в окупованому Криму. Гранична увага була приділена незаконним "виборам" в ОРДЛО, звільненню українських політв'язнів в Росії та Криму.

"Я переконаний, що під час цього візиту, пані канцлер, ви зможете переконатися, як змінилася Україна за ці чотири роки. Якщо щось і не змінилося, то, на жаль, це продовження агресії Росії на Донбасі і окупація Криму ... У Кремлі все ще мріють змінити цивілізаційний вибір України. Для протидії цим планам надзвичайно важливо чітка і скоординована робота в підтримку України в реформах безпеки з боку ЄС", - заявив Порошенко за підсумками переговорів з Меркель.

Президент України підкреслив, що в ході переговорів привів Меркель нові незаперечні докази російських злочинних дій проти України. У свою чергу Ангела Меркель запевнила, що Німеччина буде продовжувати санкції проти Росії через Україну, а також засудила проведення "виборів" в ОРДЛО.

"У нас тісна співпраця з мінським формату. На жаль, немає стабільного перемир'я. Нам потрібно посилити зусилля, що стосується зон розведення. Ми спільно працюємо, щоб ввести місію ООН. У нас нічого іншого немає, крім мінського процесу. Німеччина буде на боці України. Україна сама повинна визначати свій шлях", - підкреслила Меркель.

Переговори Порошенко та Меркель в Києві - підсумкова прес-конференція (відео):

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Ангелу Меркель в Києві урочисто зустріли, а вона українською мовою привітала українських військових.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?