Російська партія просить помилувати Сенцова - з'явилася реакція Путіна
Категорія
Україна
Дата публікації

Російська партія просить помилувати Сенцова - з'явилася реакція Путіна

Російська партія просить помилувати Сенцова - з'явилася реакція Путіна
Джерело:  online.ua

Російська партія "Яблуко" закликала президента РФ Володимира Путіна помилувати українського режисера Олега Сенцова. В Кремлі зразу ж відповіли, що російський глава не розглядатиме питання про помилування політв'язня без його особистого звернення, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу партії.

"Право помилування - виняткова прерогатива президента, конституція Росії не обмежує президента в цьому праві. Закликаємо не боятись здійснити цей крок, найважливіший з гуманітарної, правової та політичної точок зору", - йдеться у зверненні "Яблука".

В Кремлі ж відповіли, що згідно з положенням про порядок розгляду клопотань про помилування, процедура помилування починається з особистого клопотання засудженого, який звертається до президента країни через адміністрацію виправної установи. Потім клопотання, разом з іншими матеріалами, направляється в комісію з питань помилування на території суб'єкта РФ, де приймається попереднє рішення про доцільність помилування.

"При надходженні на адресу президента РФ клопотання про помилування засудженого Сенцова О.Г. та подання губернатора Ямало-Ненецького автономного округу звернення бюро партії "Яблоко" про помилування Сенцова О.Г. буде залучено до цих матеріалів", - заявили в Кремлі.

За словами голови "Яблука" Емілії Слабунової, така відповідь свідчить про те, що Путін знімає з себе відповідальність за "вирішення дуже важливого політичного і, найголовніше, гуманітарного питання - збереження життя людини, звинувачення на адресу якого політично мотивовані".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що український режисер та політв’язень Кремля Олег Сенцов повідомив, що після припинення тривалого голодування почувається краще. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?