Меркель: Україна збереже свою транзитну роль - готується договір
Категорія
Політика
Дата публікації

Меркель: Україна збереже свою транзитну роль - готується договір

Меркель: Україна збереже свою транзитну роль - готується договір
Джерело:  online.ua

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявляє, що сприймає реалізацію проекту "Північний потік-2" не так критично, як Київ і виступає за збереження транзиту газу по території України. З даною заявою вона виступила в ході зустрічі з головою Верховної Ради України Андрієм Парубієм, передає ONLINE.UA.

"Нам відомо, що Україна відхиляє цей проект. Я менш критично розглядаю цей проект і виступаю за те, щоб були гарантії у України, щоб Україна зберегла свою транзитну роль", - сказала вона.

Меркель підкреслила, що переговори по "Північному потоку-2" ведуться і з Росією, і з Єврокомісією.

"Мова йде про створення транзитного договору. Ми хочемо, щоб Україна залишилася важливою транзитною країною", - підкреслила Меркель.

Політикиня нагадала, що крім "Північного потоку" існує ще "Турецький потік".

"Таким чином газові потоки розширюються з боку Росії в Європейський Союз, але це не означає, що ми хочемо відкинути транзитну роль України. Я думаю, що доходи від транзиту газу є надзвичайно важливими для бюджету України", - сказала вона.

Меркель наголосила, що ФРН не забуває про інтереси України в цьому питанні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила, що так звані "вибори" 11 листопада на території ОРДЛО не відповідають Мінським домовленостям.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?