США запропонують Україні альтернативу російському газу і вугіллю
Категорія
Економіка
Дата публікації

США запропонують Україні альтернативу російському газу і вугіллю

США запропонують Україні альтернативу російському газу і вугіллю
Джерело:  online.ua

До України з офіційним візитом їде міністр енергетики США Рік Перрі. Окрім того, він також відвідає Польщу та інші країни Східної Європи. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Зазначається, що американський чиновник планує обговорити широке коло питань: від ядерної енергії та кібербезпеки до експорту вугілля і скрапленого природного газу.

"Адміністрація президента Дональда Трампа прагне запропонувати Україні й Польщі альтернативу російському газу і вугіллю. Бiлий дім шукає іноземні ринки для вугілля, оскільки внутрішнє споживання знизилося до найнижчого рівня з 1983 року через закриття вугільних електростанцій", - сказано в повідомленні.

Варто зазначити, що рік тому ПАТ "Центренерго", одна з найбільших енергетичних компаній України, погодилося купити 700 тис. тонн американського вугілля. Окрім того, нещодавно польська газова компанія PGNiG погодила умови угоди з купівлі скрапленого природного газу (СПГ) в американської компанії Venture Global LNG, щоб скоротити залежність від РФ.

Як повідомляв ONLINE.UA, ще рік тому П ольща офіційно визнала ввезення вугілля з непідконтрольної уряду території Донбасу.  Відзначається, що польський міністр енергетики Кшиштоф Тхужевский розповів, що з окупованого проросійськими бойовиками Донбасу ввезли 11 тис. т. вугілля.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?