Як врятувати Україну: Меркель назвала три найголовніші реформи
Категорія
Політика
Дата публікації

Як врятувати Україну: Меркель назвала три найголовніші реформи

Як врятувати Україну: Меркель назвала три найголовніші реформи
Джерело:  online.ua

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель в ході офіційного візиту до України назвала три найголовніші реформи, які, на її думку, допоможуть стабілізувати і покращити ситуацію в країні, передає ONLINE.UA.

Перш за все, за словами політикині, необхідно запровадити ефективний механізм боротьби з корупцією.

"Це одна з найскладніших проблем, яка не вирішується за один день", - зазначила Меркель.

По-друге, канцлерка закликала налагодити ефективну систему децентралізації.

"Не все в Україні може вирішуватись з Києва. Україна – велика країна. Потрібно дати відповідальність мерам, наприклад, збирати податки. Щоб на місцях не казали, якщо в Києві погано працюють, то у нас немає відповідальності", - пояснила канцлерка.

Окрім того, вона нагадала про створення державної основи для приватизації. За її словами, приватизація - не панацея, однак "потрібно більше приватизувати".

Також канцлерка відзначила важливість реформи цін на енергоносії в рамках співпраці України з МВФ.

"Реформа цін важлива, бо Україна не може жити на основі субсидій для всіх. У Німеччині ми надаємо цільову підтримку, якщо людина не може заплатити за газ і за електрику. А хто може це робити – повинен платити", - пояснила Меркель.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Києві 1 листопада відбулися закриті переговори українського президента Петра Порошенка і канцлерки Німеччини Ангели Меркель. Ключовою темою переговорів став Донбас і агресія Росії проти України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?