Хакери зламали тисячі Facebook-акаунтів українців - перші подробиці
Категорія
Технології
Дата публікації

Хакери зламали тисячі Facebook-акаунтів українців - перші подробиці

Хакери зламали тисячі Facebook-акаунтів українців - перші подробиці
Джерело:  online.ua

Хакери виклали у вільний доступ інформацію про 257 тисяч користувачів Facebook, у 81 тисячі акаунтів доступні навіть приватні повідомлення, передає ONLINE.UA з посиланням на BBC.

ВАрто зазначити, що зловмисники, які стоять за витоком, стверджують, що всього у них є дані 120 млн осіб, проте на даний момент підтверджена інформація лише по 257 тисячах.

На жаль, найбільше через хакерську атаку постраждала Україна.

"Серед зламаних акаунтів нарахували 47 тисяч українських користувачів. Росію як країну проживання вказали 12 тисяч чоловік. Всього на сайті майже 200 країнових розділів, у вибірці є акаунти з Великобританії, США, Бразилії та ін. Згідно оголошенням, ці профайли продаються по 10 центів", - сказано в повідомленні.

У Facebook розповіли, що хакери використовували шкідливі розширення для браузерів, щоб отримати дані користувачів. За попередніми даними, до запуску порталу, і, можливо, до злому могли мати відношення люди, пов'язані з Росією.

Як повідомляв ONLINE.UA, 23 жовтня у Швейцарії затримали двох росіян за підозрою у плануванні здійснення хакерської атаки на лабораторію Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) у Лозанні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?