Євросоюз жорстко відреагував на санкції РФ проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

Євросоюз жорстко відреагував на санкції РФ проти України

Євросоюз жорстко відреагував на санкції РФ проти України
Джерело:  Укрінформ

Влада Євросоюзу жорстко відреагувала на запровадження Росією санкцій відносно фізичних осіб та деяких компаній України. З даною заявою виступив речник ЄС, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

"Рішення російського уряду увести фінансові заходи проти українських осіб та компаній є необґрунтованим. Необхідно уникати кроків, які спрямовані на загострення ситуації та які підривають пошук рішення заради відновлення територіальної цілісності України", - наголосили в ЄС.

Зауважимо, президент Петро Порошенко вважає, що для українців, які опинилися у так званому санкційному списку Росії, це ніби державна нагорода. Про це він повідомив під час спільного брифінгу з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель.

"В Україні перебування в цьому листі є як якась державна нагорода. Принаймні, це так сприймається. І дуже ображені ті, хто в цей список не попав", — пожартував президент.

Український глава зізнався, що російське рішення про санкції не було для нього неочікуваним.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв підписав постанову, яка вводить спеціальні економічні заходи щодо 322 громадян і 68 компаній з України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?