"Санкції близько": Дональд Трамп в образі героя "Гри престолів" зробив загрозливе попередження
Категорія
Політика
Дата публікації

"Санкції близько": Дональд Трамп в образі героя "Гри престолів" зробив загрозливе попередження

"Санкції близько": Дональд Трамп в образі героя "Гри престолів" зробив загрозливе попередження
Джерело:  online.ua

Американський глава Дональд Трамп оригінально анонсував введення нових санкцій США. Він опублікував твіт з плакатом в стилі серіалу "Гра престолів", на якому написав - "Санкції близько", з відсиланням до приказку з фантастичної саги і оригінальних книг Джона Мартіна "Зима близько", повідомляє ONLINE.UA.

Дональд Трамп в образі героя "Гри престолів" попередив про нові санкції США (фото - twitter.com/realDonaldTrump)

На плакаті Трамп також вказав, що нові санкції США почнуть діяти з 5 листопада. При цьому він не вказав, проти якої країни будуть введені обмеження. Не виключається, що ці санкції будуть введені проти Ірану, так як Трамп неодноразово погрожував Тегерану жорсткими заходами за "зловмисну поведінку" в ядерному напрямку.

Поряд з постом в твіттері в стилі "Гри престолів", офіційну заяву Трампа щодо нових санкцій США було опулікованно на сайті Білого дому. Там зазначено, що Вашингтон запропонував Катару зробити "чіткий вибір" - або піти на умови США, або продовжувати свій шлях до економічної катастрофи.

"Сполучені Штати як і раніше відкриті до досягнення нової всеосяжної угоди з Іраном, яка назавжди заблокує йому шлях до ядерної зброї, торкнеться всього спектра його зловмисних дій і буде гідна іранського народу. Поки цього не станеться наші історичні санкції будуть залишатися в силі", - йдеться в заяві Трампа.

У Заяви Трампа зазначено, що нові санкції проти Ірану будуть найжорсткішими за всю історію. Вони будуть націлені на доходи, які використовуються для фінансування ядерної програми, на її розвиток та поширення балістичних ракет, а також на фінансування регіональних конфліктів і тероризму.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Вашингтон вирішив вийти з Договору про дружбу з Іраном. Таке рішення американська влада прийняла після того, як Міжнародний суд ООН зобов'язав США зняти санкції з Ірану.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?