Наказ надійшов з "самого верху": Ердоган про резонансне вбивство журналіста Джамаля Хашоггі
Категорія
Світ
Дата публікації

Наказ надійшов з "самого верху": Ердоган про резонансне вбивство журналіста Джамаля Хашоггі

Наказ надійшов з "самого верху": Ердоган про резонансне вбивство журналіста Джамаля Хашоггі
Джерело:  The Washington Post

Президент Туреччини Реджеп Ердоган упевнений, що наказ убити саудівського журналіста Джамаля Хашоггі в Стамбулі був відданий високопоставленим представником уряду Саудівської Аравії. Про це турецький лідер написав в колонці для The Washington Post, повідомляє ONLINE.UA.

Ердоган не став стверджувати, що замовив вбивство Хашоггі сам король саудівської Аравії Салман Аль Сауд, але закликав якомога швидше розкрити особистості ляльководів у вбивстві Хашоггі.

"Треба з'ясувати, на кого спиралися саудівська влада, коли робила ці дії. Хороші відносини між Стамбулом і Ер-Ріядом не означають, що Туреччина буде закривати очі на це навмисне вбивство", - підкреслив Ердоган.

Нагадаємо, Джамаль Хашоггі, саудівський опозиційний журналіст, зник в консульстві в Стамбулі 2 жовтня. Його тіло досі так і не знайшли. ЗМІ вдалося дізнатися, що журналіста задушили і розчленували, потім його тіло нібито розчинили в кислоті. Але офіційного підтвердження даної інформації немає.

У справі про вбивство Хашоггі в Саудівській Аравії затримали 15 осіб. За даними газети The New York Times, п'ятеро з них пов'язані з наслідним принцом Мухаммедом Аль Саудом. а дев'ять підозрюваних працювали в спецслужбах Саудівської Аравії. В Ер-Ріяді всі звинувачення заперечують і відмовляються видати Туреччині підозрюваних у вбивстві журналіста.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган розповів подробиці про зникнення саудівського журналіста Джамаля Хашоггі. Він підтвердив, що мова йде про заздалегідь сплановане жорстоке вбивство.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?