Порошенко і патріарх Варфоломій підписали історичну угоду: опубліковано відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко і патріарх Варфоломій підписали історичну угоду: опубліковано відео

Порошенко і патріарх Варфоломій підписали історичну угоду: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

У Стамбулі, 3 листопада, під час офіційного візиту українського глави Петра Порошенка до Туреччини відбулася його зустріч зі Вселенським патріархом Варфоломієм, з яким президент України підписав історичну угоду про співпрацю.

Відео урочистого моменту було опубліковано на офіційній сторінці Порошенко в соцмережі, повідомляє ONLINE.UA.

"Угода, яку ми сьогодні підписали, завершує цей процес (створення Української автокефальної православнаї церкви), створює всі умови для того, щоб процес надання, точніше підготовки до Собору, процес надання Томосу, було проведено абсолютно в чіткій відповідності з канонами православної церкви" , - прокоментував Порошенко важливу подію.

Український глава підкреслив, що відтепер 3 листопада є історичним днем. У свою чергу Вселенський патріарх Варфоломій після підписання угоди висловив надію, що автокефалія УПЦ призведе до єдності та об'єднання всіх православних в Україні.

Порошенко і патріарх Варфоормей підписали історичну угоду про співпрацю між Україною та Вселенським патріархатом (відео):

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Константинополі допустили, що РПЦ може втратити автокефалію, якщо не визнає рішення патріарха Варфоломія про автокефалію УПЦ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?