Важлива угода Порошенко і Варфоломія: про що йдеться в історичному документі
Категорія
Україна
Дата публікації

Важлива угода Порошенко і Варфоломія: про що йдеться в історичному документі

Важлива угода Порошенко і Варфоломія: про що йдеться в історичному документі
Джерело:  online.ua

Історична угода, яке 3 листопада в Стамбулі підписали президент України Петро Порошенко і Вселенський патріарх Варфоломій, направлена на співпрацю Києва і Константинополя в створенні незалежної православної Церкви в Україні.

Деталі історичного документа повідомили в прес-службі глави української держави, повідомляє ONLINE.UA.

Угода "Про співробітництво та взаємодію між Україною і Вселенським Константинопольським Патріархатом" містить кілька важливих пунктів. По-перше, цей документ передбачає, що Вселенський патріарх надасть Томос, визнаючи незалежність української Церкви, і вручить його особисто обраному на Соборі Предстоятелю.

Також в угоді зазначено, що в Києві буде створено представництво Вселенського патріархату, місія якого сприятиме розвитку зв'язків незалежної української церкви зі вселенським православ'ям. У заяві зазначено, що представництво Вселенського патріархату в Києві не обмежить прав помісної православної церкви в Україні та її незалежність - УПЦ матиме рівні права з іншими помісними православними церквами у світі.

У прес-службі адміністрації Порошенка нагадали, що рішення про відкриття представництва Вселенського патріархату в Києві було прийнято 11 жовтня, в день, коли було прийнято позитивне рішення по автокефалії УПЦ.

"Згадане рішення - черговий крок до отримання томосу. Його надання прямо вказано в угоді Порошенко і Варфоломія - українські єпископи повинні зібратися на собор і обрати предстоятеля", - пояснили в адміністрації українського президента.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Порошенко і патріарх Варфоломій підписали історичну угоду, яка поклала початок створенню незалежної української церкви.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?